Vegan tuinboonsalade

Recept, recept. Tja, om dit recept een recept te noemen, vind ik wat ver gaan, want je gooit in principe gewoon wat dingen bij elkaar in een schaaltje. Maar goed, ik zal je vertellen wat ik allemaal bij elkaar in een schaal heb gegooid en hoe lekker dat is.

Hier thuis ben ik de enige die van tuinbonen houdt. Hoe dat kan, is me een raadsel, want ik vind ze superlekker. We aten ze vroeger ook vaak. Toen kwamen ze volgens mij zelfs nog uit eigen tuin. Dat is nu helaas niet het geval, want mijn vierkante metermoestuin is veel te klein voor de grote tuinboonplanten.

Ik kookte de bonen voor het avondeten, maar er bleven er best wat over, want ze waren dus niet erg populair. Dus maakte ik de volgende dag deze tuinboonsalade.

Ingrediënten

tuinbonen
appel
komkommer
paprika
zongedroogde tomaat
amandelen
sojayoghurt
agavesiroop
mosterd

Doen

Kook de tuinbonen. Doe de tuinbonen in de schaal. Snijd de rest van de groenten in stukjes en doe ze erbij. Doe ook de amandelen erbij. Maak  van yoghurt, agavesiroop en mosterd een dressing en giet die erover. Klaar!

 



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties