Tuinplannen

Zo, en dan zal ik nu eens wat lelijke foto’s met jullie delen. Van onze tuin. Want dan is het straks des te leuker als ik wél mooie foto’s kan delen. En het werkt enorm motiverend voor mezelf, want dan kan ik over een paar maanden (hoop ik toch) mooi zien wat er allemaal verbeterd is. Nou, daar gaat ‘ie. Hier komen onze plannen voor de tuin.

Ah, deze valt eigenlijk nog mee. We hebben afgelopen week de lelijke terrastegels hier verwijderd en grind gestort. Een hele verbetering al zeg ik het zelf. En Lucas heeft alle planken van de schuur van de buurman gehaald en al een deel van het hout daaronder gekrabd/geschuurd. Dat gaan we nu in dezelfde kleur zwart schilderen als ons huis. En dan verplaatsen we het konijenhok naar voor die schuur, zodat het wat verder van het huis staat en ons terras daar wat groter is. Dat kon eerder niet, omdat er nog wat kleine bomen stonden. Die hebben we vorig jaar verwijderd. Dat zeil moet eigenlijk ook nog van het hok, en dan zetten we er een nette houten plaat tegenaan.

hdr Het plan is dan om een pergola te maken van het konijnenhok naar de stenen schuur rechts. Daartegenaan kunnen dan mooi de clematis en de blauwe regen groeien. Zo wordt het grindterras een wat verscholen plekje.

hdr Vorig jaar was dit grasveld nog een onbegaanbare woestenij van distels en andere prikplanten, nu is het een prima speelveld. Maar sinds we de heg links hebben weggehaald, heeft onze tuin geen afscheiding meer. Daar moet dus iets komen, want de jongens kunnen nu gewoon de tuin uit lopen. Dus we kochten een schapenhekje (dat ligt al klaar daar links op de foto). En het lijkt me ook heel leuk om langs dat hekje een paar fruitbomen te zetten.

hdr

Hier ben ik al lekker bezig geweest, al zeg ik het zelf. Vorig jaar hebben we de heg voor de lichte schuur van de buren weggehaald. Die was ik een tijdje terug zwart aan het schilderen. En toen was de verf op. Binnenkort maar weer verder. Mijn plan is om tegen de schuur aan bramen te laten groeien. Er staan nu ook al frambozen en een bes voor.

dav

Tja, en dan moet dit nog een gezellig hoekje worden. Nu liggen er alle tegels en stenen die overbodig zijn. Als het konijnenhok is verplaatst, hebben we nog meer tegels over en dan laten we een container komen om de hele boel op te ruimen.

Mocht je het leuk vinden om te zien hoe rampzalig onze tuin er vorig jaar uitzag, nadat wij alle heggen eruit trokken, dan verwijs ik je graag naar deze blogpost. En een paar maanden later zag het er zo uit.

Oh en ik ben trouwens ook weer helemaal fan van mijn makkelijke moestuin, die je hierboven ziet, in die houten bak. Daar schreef ik ook al eens over.

Mocht je nu denken, jemig Hoppa, je bent wel heel suf geworden met al die tuintoestanden? Het is nog erger! Als ik niet in de tuin aan het werk ben, kijk ik een tuinprogramma van de BBC met Monty Don: Big dreams, small spaces (waar dat small spaces niet bepaald is wat wij in Nederland als een kleine tuin beschouwen, maar goed). Ik word daar heel rustig van, dus misschien jij ook wel 🙂trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Tuinplannen”

  1. Eva says:

    Ik vind het zo leuk om met jullie mee te kijken! Ben heel benieuwd naar de volgende stappen, een pergola vind ik helemaal geweldig dus yay!

  2. admin says:

    @Eva: Leuk! Ja die pergola is wel een droom hoor…