trifle_allihoppa

Toetje voor kerst: trifle

Nog op zoek naar een niet te moeilijk, maar wel heel lekker kersttoetje? Maak dan deze trifle. Eenvoudig, maar door de mooie lagen in het glas, ziet het er heel feestelijk uit. En het is heerlijk!

Ik ga geen gewichten of hoeveelheiden geven omdat de verhoudingen een kwestie van smaak zijn. De ene houdt van meer gelatine, de ander geeft de voorkeur aan meer fruit. Ga er dus zelf mee spelen en probeer verschillende verhoudingen uit. Maar wissel de ingrediënten ook vooral af. Dit is slechts één variant.

trifle_allihoppa_2

Ingrediënten:

Lange vingers
Gemengd fruit
Vanille vla
Slagroom
Je favoriete sapje (ik gebruikte aardbeiensap)
Gelatinebladeren
Eetlepel suiker
Versiersels

Doen:

Maak de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing van de gelatinebladeren.
Bedek de bodem van een glazen schaal met een laag lange vingers.
Verdeel het fruit over de lange vingers en bedek met de vanillevla.
Verkruimel de gelatine tot grove stukjes en verdeel over de vla.
Klop de slagroom mooi stijf met de suiker.
Bedek de vla met de slagroom en versier het geheel.
Ik vind het leuk om kerstchocolaatjes te gebruiken als versiering, maar gewone chocolade, stukjes noot of fruit of kleine marshmallows zijn ook super leuk. Of laat je kinderen het toetje versieren.

Dit recept is van Frauke van Orangebaker. In haar winkel vind je veel lekkere recepten die je direct kunt downloaden. Kijk daar vooral even.

trifle_allihoppa_3



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Toetje voor kerst: trifle”

  1. Eva says:

    Oh mjam, ik heb net mijn kerstavond-restje als lunch opgesmikkeld en nu zou ik best dat toetje lusten 😉

  2. Annelies Vermeulen says:

    Ja dat is een goeie 🙂