regenboogtaart_allihoppa_3

Regenboogtaart bakken

Hoera! Morgen ben ik jarig, maar vandaag vier ik het al met mijn familie. Maandag is toch ook niet zo’n feestdag. Of nouja, de maandagblues zou wel een stuk minder zijn als er altijd een maandagfeestje gevierd zou worden. 

Ik word altijd behoorlijk wild van al die rainbowcakes die ik op Pinterest voorbij zag komen, dus dat wilde ik ook wel eens zelf proberen. Zo feestelijk! Dit recept is natuurlijk totaal ongeschikt voor alle mensen die ‘puur’, ‘suikervrij’, ‘zonder toevoegingen’ of ‘zonder kleurstoffen’ eten. Maar ja, het is mijn feestje. En ik wil suiker en kleur 😉

regenboogtaart_allihoppa_4

Recept cake

Ingrediënten

400 gram zachte roomboter
400 gram suiker
8 eieren
400 gram tarwemeel
4 theelepels bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
3 kleuren kleurstof

Doen

Warm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in.

Mix de boter en de suiker totdat het romig wordt. Voeg dan een voor een de eieren toe. Voeg dan het tarwemeel en het bakpoeder toe terwijl je blijft mixen.

Verdeel je deeg in 3 porties. Voeg dan per portie je kleur toe.

Voeg dan nog de vanillesuiker toe en mix alles goed door elkaar. Doe dan het mengsel in de ingevette taartvorm. De cake is klaar na ongeveer 60 minuten. Laat de taart goed afkoelen voordat je ‘m uit het taartvorm haalt. Bak dan de andere 2 kleuren.

Recept bakkersroom

Ingrediënten

600 ml melk
6 eigelen
100 gram suiker
50 gram maizena
50 gram roomboter

Doen

Verwarm de melk in een steelpannetje. Meng de suiker, het eigeel en de maizena samen tot een licht en dikkige substantie.

Haal de melk van het vuur en voeg het eimengsel toe. Blijf constant roeren!

Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren tot het dikker wordt.

Voeg de roomboter toe en roer het volledig opgelost is.

regenboogtaart_allihoppa_2

De taart in elkaar zetten

Pak de eerste kleur. Doe met een lepel wat bakkersroom op de bovenkant. Leg dan de volgende laag erbovenop. Weer bakkersroom erop. En dan de laatste laag.

Als je lagen wat bol zijn door het bakken, snij ze dan recht af zodat ze beter stapelen.

Pak nu je fondant en rol deze uit met een deegroller tot een cirkel. Pas tussendoor even of de cirkel al over je taart past. Nee? Blijven rollen. Ja? Leg ‘m er netjes overheen en snij aan de onderkant recht af.

Snij dan met een scherp met een punt uit je taart en bewonder de kleurtjes!

regenboogtaart_allihoppa



trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

5 Reacties op “Regenboogtaart bakken”

  1. Leny van Lierop says:

    Mmm, ik kan niet wachten!!

  2. Karlijn says:

    Pff, heerlijk! Alvast gefeliciteerd 🙂 En man, volgens mijn zijn er helemaal geen maandagblues met die taart! X

  3. Myriam says:

    Ziet er leuk én lekker uit. Alvast een gelukkige verjaardag!

  4. De week rond {allihoppa} 2015-23 | Allihoppa says:

    […] Deze taart maakte ik. Hij was erg geslaagd, al zeg ik het zelf. […]

  5. Chocolate bark maken | Allihoppa says:

    […] en de boel weer laten hard worden in de koelkast. Nou had ik nog wat kleurstof liggen van mijn regenboogtaart, dus daarmee heb ik wat witte chocola roze gekleurd. Zo’n leuk […]