anderhalvemetercake_allihoppa_5

Anderhalve meter cake

Anderhalve meter cake? Ben je gek geworden? Ja misschien. Maar we hadden hier afgelopen zondag ook een gecombineerde housewarming/geboortefeest. En daar kwamen best veel mensen. Die ik niet alleen beschuit met muisjes voor wilde zetten.

En toen zag ik deze brownietaart voorbijkomen. Voor de grap stuurde ik de link naar vriendin Frauke die mij wel wilde helpen met taarten bakken. En tja, zoals dat gaat met grapjes: een paar dagen later sta je anderhalve meter cake te bakken. Met verschillende kleurtjes. En met een lekkere laag room ertussen. En frosting erbovenop. Als je iets doet, moet je het goed doen toch?

anderhalvemetercake_allihoppa_8

Met 42 eieren, 2,5 kilo roomboter en 4 kilo suiker is dit een behoorlijke caloriebom. Oh en dan de marsepeinbolletjes nog. Maak deze taart dus alleen als er heel, heel veel mensen op bezoek komen.

We bakten 6 cakes, waarbij we aan 2 cakes rode kleurstof toevoegden en aan 2 cakes paarse. Omdat ik me kan voorstellen dat niet iedereen direct 6 cakes gaat bakken, geef ik hier de recepten voor 1 cake. Dan kun je zelf de ingrediënten vermenigvuldigen voor het aantal cakes dat jij wil bakken.

anderhalvemetercake_allihoppa

Recept cake

Ingrediënten

200 gram zachte roomboter
200 gram suiker
4 eieren
200 gram tarwemeel
2 theelepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
eventueel kleurstof

Doen

Warm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in.

Mix de boter en de suiker totdat het romig wordt. Voeg dan een voor een de eieren toe. Voeg dan bet tarwemeel en het bakpoeder toe terwijl je blijft mixen. Mocht je er een kleurtje aan toe willen voegen: voeg dan nu het kleurtje toe. Voeg dan nog de vanillesuiker toe en mix alles goed door elkaar. Doe dan het mengsel in het ingevette cakeblik. De cake is klaar na ongeveer 60 minuten. Laat de cake goed afkoelen voordat je ‘m uit het cakeblik haalt. 

anderhalvemetercake_allihoppa_3

Recept bakkersroom

Ingrediënten

600 ml melk
6 eigelen
100 gram suiker
50 gram maizena
50 gram roomboter

Doen

Verwarm de melk in een steelpannetje. Meng de suiker, het eigeel en de maizena samen tot een licht en dikkige substantie.

Haal de melk van het vuur en voeg het eimengsel toe. Blijf constant roeren!

Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren tot het dikker wordt.

Voeg de roomboter toe en roer het volledig opgelost is.

anderhalvemetercake_allihoppa_7

Recept frosting

Ingrediënten

180 gram zachte boter
250 gram poedersuiker
180 gram roomkaas
3 druppeltjes vanille-extract

Doen

Meng de boter met de poedersuiker. Roer daarna de roomkaas en het vanille-extract erdoor.

anderhalvemetercake_allihoppa_4

Goed, nu heb je de afzonderlijke recepten gemaakt. Nu moeten de 6 (of hoeveel je er ook maakt) nog aan elkaar. Snij de cakes in de lengte doormidden. Bestrijk de onderkanten ruim met bakkersroom. Leg dan de bovenkant terug. Wij vonden het leuk om de kleurtjes af te wisselen en dus een rode bovenkant op een paarse onderkant te leggen.

Nu moeten de cakes nog aan elkaar. Ik heb een plank, iets langer dan 1,5 meter, gebruikt en bekleed met papier, zodat het er als een geheel uit gaat zien én je gewoon je cake kan snijden op tafel. Daarna hebben we de cakes wat vierkanter afgesneden, zodat ze goed op elkaar aansluiten. Vervolgens de frosting eroverheen gesmeerd, zodat het een taart wordt.

Met 4 kleuren marsepein heb ik de boel versierd. We hebben volgens mij samen 1,5 uur bolletjes zitten draaien. Maar dat kan goed terwijl je wacht tot je cakes klaar zijn.

En daar is je taart van 1,5 meter lang. Gegarandeerd succes! Hier viel ‘ie in elk geval behoorlijk in de smaak. Er was maar weinig over aan het einde van het feest. En dat heeft Lucas meegenomen naar zijn werk waar ze ook nog lekker gesmikkeld hebben.

Zo, en nu hoef ik even geen boter, suiker en eieren meer te zien… 🙂

anderhalvemetercake_allihoppa_9

anderhalvemetercake_allihoppa_6

 



trefwoorden: , , , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

10 Reacties op “Anderhalve meter cake”

  1. Lotte says:

    Oo, wat een heerlijkheid! Dit ga ik onthouden voor een leuk feestje 🙂

  2. Yvonne says:

    Haha, oh Annelies, echt heel Hoppa deze taart. Super!

  3. Denise Beckand says:

    Gaaf!!!! Geweldig als je al de ingredienten voor de cakes ziet, 42 eieren enz….

  4. Denise says:

    Wat onwijs gaaf!

  5. Mirne says:

    Dit ziet er echt zo tof uit! Maar 6 cakes? Dat is dan toch 24 eieren en niet 42? Alsnog huuuuuugeee

  6. Karlijn says:

    O man, wat een geniaal idee! Wat leuk. Lijk me heerlijk ook 🙂

  7. Annelies Vermeulen says:

    @Mirne Klopt! Maar in de bakkersroom zitten ook nog eieren.

  8. Eva says:

    Oh wat goed dit, ik word er direct vrolijk van én wil eigenlijk ook wel een stukje 😉

  9. Liza says:

    Nog van harte gefeliciteerd! En wat een gave taart!

  10. De leukste artikelen van 2015 | Allihoppa says:

    […] daar is maar één echt hoogtepunt te noemen: de cake van 1,5 meter die we maakten voor het kraamfeest. Sjongejonge wat een apparaat was […]