granola_allihoppa_3

Zelf granola maken

Soms wil het echt maar niet goed gaan he. Zo wilde ik gisteren een krukje gaan beschilderen. Dat mislukte. En ik bakte gisteren een taart, die natuurlijk ook mislukte. Gelukkig alleen qua uiterlijk, dus nog prima eetbaar, maar ik ga ‘m hier niet laten zien. Daar kan ik dan zo van balen. Want het liefst moet natuurlijk alles in één keer goed gaan. En perfect zijn.

granola_allihoppa_2

Wat wel lukte gisteren was ontbijten. Dankzij de heerlijke zelfgemaakte granola die ik van Frauke kreeg. Ik gooide ‘m door de yoghurt (dat dat niet helemaal klopt, zie je aan de foto’s), en deed er banaan en druiven bij. Superontbijt! Snap dan ook niet dat de rest van de dag niet spectaculair verliep.

Maar goed, nieuwe dag, we gaan ervoor. Voor het krukje heb ik inmiddels een ander idee bedacht. En die taart is met Lucas mee naar zijn collega’s. Eind goed, al goed zou ik zeggen.

En dan nu aan de slag met de granola. Of zoals Frauke zei: ik weet niet of dit nu muesli of cruesli is. Mij maakt het niet uit; het smaakt heerlijk.

Ingrediënten

200 gram havermout
150 gram amandelen, ongebrand en ongezouten
50 gram pepita’s
50 gram zonnebloempitten
100 gram pecannoten, ongebrand en ongezouten
150 gram cranberries
50 gram rozijnen
25 gram kokosrasp
4 theelepels honing
3 eetlepels kokosolie
2 theelepels koekkruiden

Doen

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bedek een bakplaat met bakpapier.

In een kom mix je de havermout, noten, pepita’s, zonnebloempitten en de koekkruiden.

Smelt de kokosolie (kan in een pannetje of gewoon in de magnetron) en meng deze met de honing.

Meng de olie/honing door de havermout-notenmix. Goed mengen zodat de olie op alles zit.

Spreid het mengsel uit over de bakplaat en bak in 35 minuten lichtbruin. Af en toe wat door elkaar scheppen.

Klaar? Haal het uit de oven en meng de cranberries, rozijnen en kokos erdoorheen.

Laat afkoelen en bewaar het daarna in een afgesloten pot of bak.

granola_allihoppa



trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties