koolsalade

Witte koolsalade

Witte koolsalade is perfect voor feestjes of als er vrienden komen eten. Je kunt (moet!) het namelijk een paar uur van tevoren maken, zodat het een tijdje kan staan. Ideaal dus, want je haalt het tegen etenstijd zo uit de koelkast.

Ingredi├źnten (voor 4 personen)

1/2 witte kool
400 gram perziken in sap
250 gram (soja)yoghurt
10 theelepels kerriepoeder
30 gram cashewnoten

Doen

Snij de halve witte kool in dunne reepjes. Gebruik de harde stukken uit het midden niet.
Vang het sap op van de perziken en snij de perziken in stukjes.
Meng de (soja)yoghurt met wat perziksap, en met het kerriepoeder. Roer goed.
Schenk het mengsel over de witte kool.
Laat de salade een paar uur in de koelkast staan. Dan trekt de yoghurt lekker in de kool en wordt de kool zachter.
Voor het serveren strooi je de cashewnoten erover (anders worden ze zacht).
Eet smakelijk!



trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties