bietensalade_allihoppa

Witlof-bietensalade recept

Bieten at ik eigenlijk nooit. Totdat Lucas thuiskwam van een etentje en vertelde dat hij een heerlijke bietensalade had gegeten. Thuis probeerden we die salade na te maken. En na een tijdje tweaken is dit het recept geworden.

De witlof is vrij bitter, maar de appel maakt het lekker zoet. En de augurken en zilveruitjes maken de salade lekker fris. Het is nu een van mijn favorieten geworden.

Ingrediënten (voor 3/4 personen)

2 bieten (voorgekookt of kook ze zelf)

2 stronken witlof

een handje rucola

appel

3/4 augurken

3 eetlepels zilveruitjes

2 eetlepels fèta

2 eetlepels pijnboompitjes

100 ml (soja)yoghurt

theelepel mosterd

theelepel honing

 

Doen

Snij de gekookte bieten in blokjes. Snij de witlof fijn. Gebruik de harde binnenkant niet.

Snij een appel en de augurken in blokjes.

Mix dit allemaal door elkaar.

Voeg dan de zilveruitjes, fèta en rucola toe.

Rooster de pijnboompitjes in een pan. En voeg ook deze toe aan de salade.

Maak nu de dressing. Roer de mosterd, de honing en de yoghurt door elkaar.

Giet de dressing over de salade.

Serveer met gebakken aardappelen.

Eet smakelijk!

bietensalade_allihoppa_2



trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

3 Reacties op “Witlof-bietensalade recept”

  1. Eva says:

    Oeeh dit klinkt echt heel lekker! Mijn vader maakte vroeger altijd heerlijke bietensalade met vis erin (oh dit klinkt nu waarschijnlijk echt heel vies) en een appeltje en stukje aardappel volgens mij. Misschien het recept eens vragen 😀

  2. Annelies Vermeulen says:

    @Eva Hmm, met vis, dat klinkt inderdaad apart 🙂
    @Margriet Hij is net zo lekker als hij eruit ziet 😉

  3. Margriet says:

    Bietjes, brrrr…. Ik laat deze even aan me voorbij gaan, hoewel ik moet zeggen dat hij er op de foto’s wel heerlijk uit ziet!