walnootbanaancake_allihoppa_3

Walnootbananencake recept

De buurvrouw heeft een walnotenboom in de tuin staan en wij mogen meesmikkelen van die lekkere noten. Daarvoor moest Lucas wel even zelf bukkend door het gras om de noten te rapen, maar dan heb je ook wat! Ik was er trouwens niet op de dag van het rapen, anders had ik natuurlijk gezellig meegedaan.

Nadat die noten een tijd hier op een theedoek op de vloerverwarming hadden liggen drogen, was het tijd voor consumptie. En toen er bezoek kwam, moest het ervan komen: taaaart. Of cake. Net zo feestelijk. Dus pakten we de hamer, bij gebrek aan notenkraker, en begonnen te kraken.

Dit recept is vegan, er zit geen (toegevoegde) suiker in, geen boter en geen eieren. Wel een heleboel andere lekkere dingen uiteraard. Maar dit maakt de cake minder zoet en vet dan je gewend bent. Eigenlijk is het een beetje broodachtig. Nouja goed, het is gewoon een heel lekkere cake.

walnootbanaancake_allihoppa_2

Ingediƫnten

300 gram volkoren tarwemeel
100 ml ahornsiroop
theelepel vanille-extract
100 gram kokosolie
3 theelepels bakpoeder
1 eetlepel kaneel
zout
3 bananen
100 gram walnoten
8 gedroogde dadels
beetje kokosrasp

Doen

Verwarm de oven op 175 graden.
Vet het bakblik in.
Mix het meel, de ahornsiroop, het vanille-extract, de kokosolie, het bakpoeder, de kaneel en het zout door elkaar.
Hou een halve banaan apart. Hou wat mooie walnoten apart.
Mix de rest van de bananen en de walnoten (in stukjes) en de dadels door het deeg.
Stort het deeg in het bakblik.
Versier de cake met de achtergehouden plakjes banaan en walnoten. En doe er wat kokosrasp overheen.
Ongeveer 50 minuten bakken en je hebt een heerlijke cake.

Dit recept is gebaseerd op dit recept van Boost Your Health, maar ik heb het hier en daar wat aangepast.

walnootbanaancake_allihoppa



trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Walnootbananencake recept”

  1. Yvonne says:

    Hm, lekker!

  2. Eva says:

    Wat lijkt me dit lekker zeg! šŸ™‚