venkelpeersalade_allihoppa

Venkelpeersalade recept

Even geleden kwam de buurvrouw met een emmer walnoten aan. Uit eigen tuin. Heerlijk! Nu zijn walnoten uit het vuistje lekker, maar in deze hoeveelheid komen we er zo niet snel doorheen. Dus zocht ik op walnootrecepten, maar dan kom je al snel uit op taarten en andere heerlijkheden die de oven in moeten. En wij hebben momenteel geen oven…

Nou goed, zo kwam het dus dat ik walnootrecepten ging bedenken. Zo ook deze heerlijke salade met peer, venkel en natuurlijk walnoten. Echte herfstingrediënten voor deze herfstsalade. Ik deel het recept graag met jullie. En kijk niet raar op als er later nog wat walnootrecepten voorbijkomen.

venkelpeersalade_allihoppa_2

Ingrediënten (voor 2 personen)

Halve venkel
Peer
Rucola
Grana Padano
Walnoten

Voor de vinaigrette:

Witte wijnazijn
Mosterd
Agavesiroop
Peper & zout

Doen

Spoel de venkel af en snij een halve venkel in stukjes.
Schild de peer en snij ook deze in stukjes.
Meng in een schaal met de rucola.
Meng een scheut wijnazijn met een theelepel mosterd en een theelepel agavesiroop. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de salade.
Bestrooi de salade met een aantal walnoten.
Snij de grana padano in dunne plakken en verdeel deze over de salade.

Eet smakelijk!



trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

1 Reactie op “Venkelpeersalade recept”

  1. Ester says:

    Simpel maar lekker 🙂