Vegetarische erwtensoep

Hagel! Natte sneeuw! Ik zag het allemaal al voorbij komen. Met winters weer doet soep het altijd goed. Het warmt je op na een lange winterwandeling of een schaatstocht. Ultiem comfortfood. Iets beters is er echt niet (of het moet thee met chocola zijn, maar dat heeft helaas minder voedingswaarde).
Erwtensoep is een echte klassieker. En zo makkelijk te maken. Kijk dan, de instructie is maar 6 zinnen lang!

Ingrediënten

Voor 4 personen
300 g spliterwten
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, in stukjes
groentebouillon
halve selderijknol, in stukjes
1 prei, in ringen
1 winterwortel, in stukjes
Bosje selderij
Was de erwten in een zeef. Breng ze aan de kook in 1,5 liter water. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en laat nog een half uur doorkoken. Voeg heet water toe als het te droog wordt. Bestrooi met selderij. Pureer de soep met de staafmixer.
De soep is ook lekker met vega rookworst. Of roggebrood met kaas. Eet smakelijk!

 



trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties