vega_tonijn_allihoppa

Vega tonijnsalade

Als vegetariër mis ik vlees en vis nooit. Er zijn genoeg lekkere groenten en we houden van nieuwe recepten uitproberen, dus saai wordt het niet. Bovendien ontdek ik door mijn moestuin weer ‘nieuwe’ groenten zoals snijbiet en palmkool. En daardoor maken we ook weer nieuwe gerechten met nieuwe smaken. 

Lucas eet nu vegan en dus is ons avondeten nu vaak vegan, omdat dat nu eenmaal makkelijker is. Maar helemaal plantaardig eet ik niet. Eerlijk is eerlijk, ik ben gewoon te dol op kaas. Nog eerlijker, ik heb geen zin om alle pakjes te checken en ik wil gewoon een lekker taartje kunnen eten ergens.

Dus. Lang verhaal kort. Kaas zou ik wel missen. Vlees en vis mis ik niet. Maar tonijn vind ik dus stiekem wel lekker. Maar ja, tonijnen zijn zielig. Die moet je niet eten. Gelukkig heeft de Vegetarische Slager vega tonijn, en daar komt dus geen tonijn aan te pas. Lekker is ie wel heel erg. Dus ik maakte er een tonijnsalade van. Als volgt.

Ingrediënten

  • vega tonijn
  • 1 kleine rode ui
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • sap van een halve citroen
  • 2 el kappertjes
  • 4 augurken
  • peper en zout

Doen

Snij de ui en de augurken. Meng alles op elkaar. Eet op geroosterd brood of een cracker.

vega_tonijn_allihoppa_2

 



 
 
 
 

Reacties