knolselderijsoep_allihoppa

Vega knolselderijsoep met walnoten

Soep is mijn favoriete comfort food. Warm, zacht en heel fijn op regenachtige, stormachtige dagen zoals deze. In de koelkast lag nog een halve knolselderij, dus maakte ik knolselderijsoep.

Het fijne van soep is ook dat je er maar één pan voor nodig hebt. Ik kook namelijk nog steeds (al een half jaar) op een tweepitscampinggasstel. Dus dan wil je niet te veel rommelen met pannen. Okee, het recept.

Ingrediënten (voor 2 personen)

Halve knolselderij
Aardappel
Ui
Twee teentjes knoflook
Liter groentebouillon
Paar walnoten

Doen

Snipper de ui en de knoflook. Bak deze aan in de kookpan.
Snij de knolselderij en de aardappel in stukken. Voeg deze toe.
Schenk dan de groentebouillon erbij en laat 20 minuten koken.
Zet de staafmixer erin en maak er een gladde soep van.
Strooi wat walnoten over de soep.
Serveer met wat brood. En ik vond het lekker om na de soep wat druifjes te eten 🙂

knolselderijsoep_allihoppa_2



trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Vega knolselderijsoep met walnoten”

  1. Manon says:

    Yum! Lijkt me heerlijk, lekker warm en dan met vers gebakken brood erbij :)Ik heb er nu al helemaal zin in (net mijn lunch op haha)!

  2. De week rond {allihoppa} 2015-3 | Allihoppa says:

    […] ik maakte ook nog deze heerlijke knolselderijsoep, waarvan het recept afgelopen week al hier […]