Vega avocadosalade met granaatappel

Elke dag brood bij de lunch vind ik saai. Dus probeer ik, wanneer dat kan, af te wisselen met soep en salades. Deze avocadosalade met granaatappel is een van mijn favorieten.

Wel eens de pitjes uit een granaatappel gehaald? Wat een werk! Er schijnen trucjes voor te zijn, maar die beheers ik niet. Dat onderdeel van het recept is dus even een gedoetje, maar laat het je niet weerhouden hoor. De salade is het waard!  

Ingrediënten

Avocado
Halve granaatappel
Stuk komkommer
Feta
Pijnboompitjes

Haal dus de granaatappelpitjes uit de granaatappel (hopelijk met een trucje, anders zoals ik met een lepel). Rooster de pijnboompitjes even in een pan. Snij dan de komkommer en de avocado in blokjes. Voeg de feta en de geroosterde pijnboompitjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

Trouwens, deze salade is stiekem heel lekker met geroosterd brood 🙂



trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

1 Reactie op “Vega avocadosalade met granaatappel”

  1. Reinoud says:

    Waanzinnig lekker! Luie en decadente truc voor de granaatappel: kant-en-klare granaatappelpitjes. Ook lekker met focaccia uit de oven, als je de gezondheidseffecten wat teniet wilt doen.