taaitaai_allihoppa_orangebaker

Taaitaai recept

Sinterklaas is in het land! En bij Sinterklaas hoort taaitaai. Nou kun je je taaitaai natuurlijk gewoon in de winkel kopen (vanaf augustus als je wil ;)), maar veel leuker is het natuurlijk om het zelf te maken.

taaitaai_allihoppa_orangebaker_2

Ingrediënten

140 gram honing
200 gram zelfrijzend bakmeel
0,5 eetlepel stroop
0,25 theelepel zout
1 theelepel kaneel
1 theelepel anijs
0,5 theelepel nootmuskaat
0,5 theelepel kruidnagel
1 theelepel koekkruiden
1 ei

Doen

Mix de kruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout. Klop het ei los en giet ¾ ervan bij de bloem. Mix kort. Voeg de honing en stroop toe en mix met een lepel alles goed door elkaar. Het is nu een enorm kleverige boel.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Leg een vel bakpapier op je aanrecht en tip het deeg er midden op. Bestuif een deegroller met wat bloem en ook de bovenkant van kan het deeg. Rol het uit tot een lap van ongeveer ½ cm dik. Als het weer kleeft aan je roller; bestuif het dan met bloem.

Smeer de bovenkant van het deeg in met het restje ei. Je kunt eventueel leuke patronen in het deeg maken met koekvormpjes, een mes of vork.

Bak het in 20 min goudbruin en laat het dan goed afkoelen. Eet smakelijk!

taaitaai_allihoppa_orangebaker_3



trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Taaitaai recept”

  1. Eva says:

    Wat lijkt me dit onwijs lekker!

  2. Frauke says:

    Mmmmm, ik krijg gelijk weer zin om ze te maken.