Sesamkokoskoekjes (glutenvrij en zonder suiker)

Glutenvrij, zonder suiker en toch heel lekker deze sesamkokoskoekjes. Lekker snacken zonder schuldgevoel dus!

Ingrediënten (voor 18 koekjes)

70 gram amandelmeel

10 ml kokosolie (gesmolten)

60 gram honing (vloeibaar)

2 gram backing soda

15 gram sesamzaadjes

10 gram kokosrasp

2 gram zeezout

30 gram suikervrije chocolade

Doen

Meng het amandelmeel met de backing soda, de sesamzaadjes en het zeezout.

Meng de kokosolie met de honing.

Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten tot een deeg. Ik doe dit het liefst met de hand, maar met een lepel kan ook prima.

Leg de kokosrasp op een bord.

Vorm kleine deel balletjes (ongeveer 1,5 cm doorsnee). Leg ze op de kokosrasp.

Rol de deegballetjes voorzichtig door het kokosrasp en leg ze dan op een bakplaat (bij voorkeur met bakpapier of siliconenmat bedekt).

Druk de balletjes zachtjes plat tot een dikte van 1 cm.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven (170 ° C) in 10 minuten.

Laat ze op de bakplaat, maar buiten de oven, afkoelen.

Verwarm de chocolade au bain-marie en giet het in een piping bag of in een boterhammenzakje.

Knip een heel klein gaatje in de piping bag of het zakje en druppel zo de chocolade over je koekjes.

Laat ze drogen.

Om ze van de bakplaat af te halen, is het slim om ze eerst even horizontaal te draaien (alsof je een dop open maakt). Dan laten ze los en kan je ze in één geheel oppakken.



trefwoorden: , , , , , ,
 
 
 
 

Reacties