risotto_allihoppa

Risotto met boontjes en peultjes

Vorige week was ik in Rotterdam voor de opening van een tentoonstelling. Met een vriendin ging ik toen wat eten. Sinds tijden at ik weer eens risotto. En moest denken aan een recept dat Lucas en ik in ons vorige huis geregeld maakten, maar nu al weer een hele tijd niet.

Risotto dus. Waarschijnlijk omdat er wijn in zit, hadden we het al een tijd niet gemaakt. Maar nu kan het weer. Ik dacht dat we alles wel in huis zouden hebben voor dit gerecht. Maar toen bleken de bouillonblokjes op, hadden we geen risottorijst, en geen grana padano meer. Gelukkig begrijpt Lucas me als ik op een boodschappenlijstje schrijf: ‘risottokaas’. Ja, het was, en is nu weer, een van onze favoriete gerechten.

risotto_allihoppa_2

Ingrediënten (voor 2 personen)

1 uitje
100 gram sperziebonen
100 gram peultjes
1 bouillonblokje
1 dl droge witte wijn
200 gram risottorijst
stukje grana padano
1 bosuitje
handje pijnboompitten

Doen

Breng een halve liter kraanwater aan de kook en los het bouillonblokje erin op.

Maak ondertussen de sperziebonen en peultjes schoon. Kook de sperziebonen in 15 minuten gaar. Peultjes hoeven maar 5 minuten te koken, dus die voeg je na 10 minuten toe aan het water.

Fruit een uitje in wat olijfolie en voeg de risottorijst toe. Bak de rijst tot de korrels glanzen.

Voeg de wijn toe, laat deze verdampen en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe totdat de rijst gaar is.

Ondertussen heb je de sperziebonen en peultjes afgegoten.

Rooster dan de pijnboompitjes even in een koekenpan.

Schaaf de grana padano en snij het bosuitje in stukjes.

Als de rijst gaar is, roer je de bonen door de rijst. Garneer met de pijnboompitten, kaas en bosui.

En de rest van de wijn drink je lekker bij het eten natuurlijk.

 

 

 



trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

1 Reactie op “Risotto met boontjes en peultjes”

  1. Last minute vegetarische kerstrecepten | Allihoppa says:

    […] Hoofdgerecht: Risotto met boontjes en peultjes […]