redvelvettaart_allihoppa_4

Red velvettaart voor Olivier

He, de tweede blogpost van dit jaar is dan eindelijk hier. Jens is inmiddels 7 weken oud, maar het echte feestvarken is Olivier die vandaag 2 jaar is geworden! 

redvelvettaart_allihoppa

Alle clichés zijn natuurlijk waar; het gaat zo snel, hij groeit zo hard, wat kan hij alweer veel. Zeker als je dit alles kan vergelijken met wat Jens op dit moment kan: spiertrekkingen die op lachjes lijken en ongecontroleerde geluidjes en bewegingen :). Olivier spreekt ondertussen elke dag een nieuw woordje en begrijpt al zo veel. Ook is hij een hele lieve grote broer die speentjes komt brengen als Jens huilt en hem lekker knuffelt. Zo’n lieve jongen heeft natuurlijk een mooie taart verdiend.

Daarom bakte ik een red velvettaart voor zijn verjaardag. Ik had al een keer met deze taart geoefend en dat mislukte toen faliekant. Hij smaakte lekker hoor, maar ik was veel te ongeduldig (slechte eigenschap) en liet de taart niet lang genoeg afkoelen waardoor de frosting smolt en er niet meer uitzag. Gelukkig waren de collega’s van Lucas zo aardig om niet naar het uiterlijk van de taart te kijken en hem lekker op te smikkelen.

Bij deze poging nr. 2 voor Olivier heb ik langer de tijd genomen (hoera voor baby’s die een flesje willen) en lukte de frosting wel. Geduld hebben dus, bij deze heerlijke taart.

Oja, en deze taart maakte ik voor Oliviers eerste verjaardag. En deze cake bij zijn geboortefeest.

Ik gebruikte het recept van Cake-recept.nl, maar halveerde de hoeveelheden omdat ik niet zo’n enorme taart wilde maken.

redvelvettaart_allihoppa_3

Ingrediënten

Taart

  • 300 gram suiker
  • 3 eieren
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel rode voedingskleurstof
  • 1,5 eetlepel cacoapoeder
  • 190 gram bloem
  • 125 ml karnemelk
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 0,25 theelepel zout
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 eetlepel azijn

Frosting

  • 200 gram roomkaas
  • 175 gram witte chocolade gesmolten
  • 125 gram boter op kamer temperatuur

Doen

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Klop 125 gram zachte boter samen met de suiker
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe
  • Voeg nu het zout en hetvanille-extract toe en roer door
  • Meng in een bakje het cacaopoeder met de rode kleurstof en voeg toe
  • Voeg dan de bloem en de karnemelk toe en mix tot een glad beslag
  • Meng nu de bakpoeder met het azijn en giet direct bij het beslag
  • Roer weer goed door
  • Verdeel het beslag de ingevette bakvorm
  • Zet 35 minuten in de oven
  • Laat de cake afkoelen (!)
  • Maak in de tussentijd de frosting door de witte chocolade te laten smelten
  • Als alle chocolade gesmolten is laat dan iets afkoelen tot kamertemperatuur
  • Mix de boter glad, voeg de roomkaas toe en mix tot een glad mengsel
  • Voeg nu de afgekoelde, maar nog wel vloeibare chocolade toe
  • Snij de cake doormidden
  • Smeer op de onderste laag cake een laag frosting te smeren
  • Leg daarbovenop de andere helft en smeer vervolgens de hele cake in met de resterende frosting
  • Versier met allerlei soorten snoep en kaarsjes

redvelvettaart_allihoppa_2



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

1 Reactie op “Red velvettaart voor Olivier”

  1. Dionne says:

    Hij ziet er heerlijk uit!