pompoencurry_recept_allihoppa

Recept: Vegetarische pompoencurry

Mmm, wat hou ik van pompoen. En van curry. Zulk lekker warm eten als het buiten weer kouder wordt. Ik hou ervan.

Ik eet pompoen vaak als soep, maar ook in de curry is deze groente erg lekker. Ik koop altijd biologsiche pompoen, dan hoef ik ‘m niet te schillen. Dat lukt me namelijk echt niet zonder in mijn vingers te snijden. Goed, biologische pompoen dus. Verder spreekt dit recept voor zich. Eet smakelijk!

Ingrediƫnten (voor 2 tot 3 personen)

250 g tofu
halve pompoen
ui
paprika
gember
2 teentjes knoflook
koriander
bos-ui
blikje tomatenpuree (70 g)
200 ml kokosmelk
bouillonblokje
kerriepoeder
kaneel

Doen

Kook de rijst gaar.

Snij de tofu in blokjes en bak deze eerst lekker aan. Haal de stukjes uit de pan en bewaar ze in een schaaltje.

Snij de ui, knoflook en een cm gember fijn. Bak dit even aan in de pan.

Was de pompoen, snij ‘m in stukken en bak deze ook even aan.

Voeg dan een halve liter kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje.

Voeg ook 2 theelepels kerriepoeder en een theelepel kaneel toe.

Voeg dan de tomatenpuree en kokosmelk toe.

Snij de paprika in stukjes en voeg ook deze toe.

Laat dit 20 minuten pruttelen (met het deksel op de pan), of tot de pompoen gaar is. Voeg op het laatst de tofu weer toe.

Serveer met koriander en stukjes bosui.

pompoencurry_recept_allihoppa_2



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

1 Reactie op “Recept: Vegetarische pompoencurry”

  1. Denise says:

    Ik hou ook zo van pompoen &van curry! Dus dit recept moet ik wel proberen šŸ™‚ Ziet er super lekker uit. Ik ga het misschien vanavond wel al proberen, leuk!