pompoensalade_allihoppa_2

Pompoensalade met kikkererwten

Sinds Lucas een tijdje geleden besloot dat hij vegan, dus plantaardig, wil eten, proberen wij steeds nieuwe recepten uit. Niet dat er nu heel veel anders is dan met vegetarisch eten, heel veel kaas aten we bijvoorbeeld toch al niet, maar het vereist wel een andere manier van koken en bakken. Ik vind het een leuke uitdaging.

pompoensalade_allihoppa

Een van de recepten die we afgelopen tijd probeerden was deze pompoensalade van Lisa goes vegan. Ik paste het recept wel wat aan. Wij hadden namelijk op zich alle ingrediënten in huis,  maar niet de avocado. Die zit er bij mij dus niet in. En de spinazie werd veldsla. Ook de dressing paste ik wat aan naar onze smaak.

Omdat ik dacht dat Olivier de dressing niet lekker zou vinden, tahin en azijn snap je, hield ik de dressing apart. Maar hij houdt enorm van dippen, dus voor ik ‘t doorhad schepte hij zelf al de dressing op zijn bord en begon hij zijn falafel erin te dippen. En hij vond het nog lekker ook. Kidsproof dus, zou ik haast zeggen (al kan dat morgen ook weer anders zijn).

Dan het recept.

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 1 middelgrote pompoen
  • 1 rode ui
  • 1 pot kikkererwten, afgespoeld
  • 300 gram veldsla
  • 1 granaatappel
  • kruiden: gemalen komijnzaad, paprikapoeder, chilipoeder, (gedroogde) rozemarijn, peper en zout

Voor de dressing:

  • 6 el olijfolie
  • 2 el tahin
  • 2 el rode/witte wijnazijn
  • zout en peper

Doen

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Maak de pompoen schoon en snijd in halve maantjes. Leg deze samen met de ui op een bakplaat. Doe er wat olijfolie en de kruiden over. Rooster de pompoen gedurende 40 minuten in de oven.
  • Spoel de kikkererwten af. Hussel ze met 3 eetlepels olijfolie en 1 theelepel komijn-, paprika-, chilipoeder en zout. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 15 tot 20 minuten.
  • Doe de veldsla en granaatappelpitjes in een kom. Haal de geroosterde pompoenpartjes en knapperige kikkererwten uit de oven en voeg ze toe aan de salade. Maak de dressing en doe deze over de salade, of serveer ‘m zoals ik apart.
  • Wij aten falafelballetjes bij de salade. Wat bulgur of couscous is denk ik ook heel lekker.

pompoensalade_allihoppa_3



trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Pompoensalade met kikkererwten”

  1. Manon says:

    Ziet er superlekker uit! Granaatappelpitjes geven altijd een fijne bite en pompoen is altijd goed. Ik ga ‘m snel ook maken!

  2. Annelies Vermeulen says:

    Leuk Manon!Ik hoop dat je ‘m lekker vindt :)