pizza_orangebaker_2

Gezond volkoren pizzadeeg recept

Pizza is heerlijk, maar ongezond. Dat weet iedereen. Vaak wordt er suiker toegevoegd aan het deeg, wat lekker is, maar het wel weer ongezonder maakt.

Daarom ben ik zo blij met deze gezonde versie van pizzadeeg van Frauke van OrangeBaker. Zonder suiker, met volkorenbloem. Zodat je vaker van pizza kunt genieten. Al zal het ook aan de topping liggen hoe gezond je pizza uiteindelijk wordt.

pizza_orangebaker_3

Ingrediënten 4 stuks (20 cm doorsnee)

7 gram gist

2 eetlepels olijfolie

235 gram volkorenbloem

½ eetlepel zeezout

170 ml warm water

Doen

Roer de gist bij het warme water en zet het opzij.

Mix de bloem en het zout door elkaar in een kom.

Voeg het watermengsel bij het bloemmengsel en mix deze met een lepel.

Als het lastiger wordt om te roeren, kiep het mengsel dan op je aanrecht en ga verder met de hand.

Mix ongeveer 10 minuten tot het mengsel een soepel deeg is geworden. Vorm een bal.

Doe de olijfolie in een kom en leg het deeg erin. Dek af met plasticfolie en laat het op een warme plek rijzen, ongeveer 1 uur.

Kiep het deeg met olie op je aanrecht en mix de olie in ongeveer 2 minuten door het deeg heen. Vorm een bal.

Doe het deeg weer in de kom, dek af met plasticfolie en laat het opnieuw rijzen. Ongeveer een uur.

Verdeel het deeg in ballen ter grote van een vuist en rol die uit tot een platte, ronde, plaat. Ongeveer 0,5 cm dik.

Verhit een pan zonder olie. Bestuif je deeg licht met bloem. Bak de pizzabodems aan beide kanten in de pan tot ze bubbels vormen en bruine plekken krijgen.

Nu kan je ze in de koelkast bewaren of invriezen voor een andere dag. De bodems zijn snel ontdooid en dus ideaal als maaltijd na een drukke dag.

Bedek de bodem met de topping van jouw keuze. Wat dacht je van olijven, tonijn en mozzarella? Of liever salami met ham en pittige pepers?

Bak de pizza af op 230° C. Afhankelijk van de topping duurt het tussen de 5 en 12 minuten tot je pizza klaar is.

pizza_orangebaker



trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Gezond volkoren pizzadeeg recept”

  1. Lucas says:

    Ik weet wel wat ik vanavond wil maken

  2. DeVaal says:

    Top recept!
    Alleen wordt bij mij het deeg na het water toevoegen heel plakkerig. Hoort dat zo?