olijvenbrood_allihoppa_orangebaker_4

Mozzarella-olijvenbrood recept

Voor bij de borrel, of bij een soepje of een salade, dit mozzarella-olijvenbrood smaakt er heerlijk bij. Of eet het brood tijdens de lunch met wat humus, tomaat en komkommer.

olijvenbrood_allihoppa_orangebaker_2

Ingrediënten

250 gram bloem
5 gram zout
5 gram gist
20 gram roomboter
150 ml warm water
125 gram mozzarella
45 gram olijven
1 theelepel Italiaanse kruiden
½ theelepel oregano
klein beetje melk

Je kunt dit brood ook maken met volkorenmeel. Gebruik dan 5 gram extra boter en 15 ml extra water.

Doen

Snij de olijven door de helft.

Mix de gist met het warme water en laat het een paar minuten staan.

Mix het zout, de kruiden en de bloem in een kom. Giet de water-gist-mix erbij en mix het geheel kort met een vork. Tip het dan op je aanrecht en mix het verder met de hand, ongeveer 10 minuten.

Verkruimel 100 gram van de mozzarella en voeg de olijven erbij. Mix het geheel met de hand door het deeg. Het wordt een nat en kleverig deeg dus hou wat bloem bij de hand om mee te bestuiven.

Vorm een grote bol en laat het op een warme plek rijzen, ongeveer 60 minuten.

Verdeel het deeg in 4 kleinere bollen, plaats deze op de bakplaat (gebruik een vel bakpapier) en snij ze in aan de bovenkant (een kruis). Besmeer ze licht met wat melk en verdeel de overgebleven mozzarella over de vier bollen. Leg deze bovenop het bolletje. Bedek met plasticfolie en laat de bolletjes nog 30 minuten staan.

Verwarm de oven tot 220 graden en bak het brood in 25 minuten goudbruin.
Klop aan de onderkant, als het brood hol klinkt is het gaar.

Eet smakelijk 🙂

olijvenbrood_allihoppa_orangebaker_3



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Mozzarella-olijvenbrood recept”

  1. Yvonne says:

    Hmmm, ziet er lekker uit! En makkelijk te veganistisch te maken ook. Super.

  2. Annelies Vermeulen says:

    Ze zijn heerlijk! Ik ben heel benieuwd hoe je ze dan veganistisch maakt.