Meringue met pecannoten

Lekker plakkerig en zoet. Heerlijk snoepen dus met deze meringues. Maar ze zijn suikervrij en dus toch verantwoord.

Ingrediënten (voor 25 meringues)

2 eiwitten

75 ml honing

40 gram pecannoten

Optioneel:

Kokosrasp, pecannoten etc voor de topping.

Doen

Klop de eiwitten stijf in een vetvrij kom. Tijdens het mixen voeg je geleidelijk de honing erbij. De eiwitten zijn stijf genoeg als je de kom boven je hoofd kunt houden zonder dat de inhoud eruit valt J

Maal de pecannoten fijn en vouw ze in het eiwitmengsel. Doe dit rustig om te voorkomen dat er veel lucht verloren gaat.

Vul een piping bag met het mengsel en spuit rondjes van ongeveer 8 cm doorsnee op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een grote opening om te voorkomen dat deze verstopt raakt van de pecannoten.

Bak het geheel in een voorverwarmde oven (150 °C) in 15 minuten gaar. Zet dan de oven uit en laat die minimaal 1 ½ uur dicht zodat de meringue kan nagaren.

Na 1 ½ uur kan je de meringue voorzichtig van het bakpapier afhalen en eventueel dopen in de gewenste topping.

 



trefwoorden: , , , , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

1 Reactie op “Meringue met pecannoten”

  1. laura says:

    Klinkt goed! Vroeg me alleen of of de meringue niet heerlijk erg plakt bij jou? Ik heb nl ooit eerder meringue met honing gemaakt (niet volgens dit recept) en die plakte super erg.