speculaastaart_allihoppa_orangebaker

Kruiden-appel-cake recept

Een lekkere kruidencake tijdens de donkere dagen. Dit recept is heerlijk. De combinatie van appel en kruiden maakt de cake echt winters.

Ingrediënten

200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram kristalsuiker
175 gram roomboter (kamertemperatuur)
4 eieren
10 gram brinta
50 gram havermout
1 kilo appels
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel kruidnagel
1 theelepel koekkruiden
¼ theelepel zout
1 theelepel kaneel
½ theelepel anijs
50 ml druivensap (ongezoet)
30 gram poedersuiker

Doen

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Je houdt ongeveer 750 gram appels over. Verdeel de kaneel en anijs erdoorheen.

Mix de boter en suiker tot een romige massa.

Voeg één voor één de eieren toe. Mix het zelfrijzend bakmeel, het zout, de havermout, brinta en alle kruiden. Schep het bloemmengsel bij het botermengsel en mix het goed met elkaar. Voeg de appels erbij en mix het weer goed.

Verwarm de oven op 160 graden.

Schep het deeg in een ingevet bakblik (32 cm) en bak het in een uur goudbruin. Gebruik een satéstokje om te testen of het gaar is (als het stokje er schoon uitkomt dan is het gaar, anders nog even iets langer).

Ondertussen het druivensap mengen met de poedersuiker. Ik gebruik zelfgemaakt druivensap. Dat is makkelijk te maken. Neem een tros druiven, was deze even af en kook ze (natuurlijk zonder steeltjes) in een pan tot de druiven bijna allemaal geknapt zijn. Zeef het geheel en vang het vocht op.

Als de cake net uit de oven komt, giet je het sap erover heen. Laat alles goed afkoelen. Eet smakelijk!



trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

1 Reactie op “Kruiden-appel-cake recept”

  1. Eva says:

    Oeh dit lijkt me echt heeeel erg lekker <3