krentenbollenbakken_allihoppa_2

Krentenbollen bakken

Krentenbollen bakken, is er iets beters om te doen op zondag? Ik denk het niet! Dus hebben wij ons paasontbijt al achter de kiezen. Tja, alles voor je blog nietwaar. En met Pasen gewoon weer he. Het leven is zwaar.

Sinds Lucas als kind krentenbollen bakte, is hij verkocht en moeten we zo af en toe bollen bakken. Niet verkeerd. En erg geschikt voor Pasen, dat stiekem toch alweer dichtbij komt. Wij doen het wel makkelijk hoor, met een broodmix. Maar je kunt uiteraard ook je eigen brooddeegrecept gebruiken.

krentenbollenbakken_allihoppa_3

Ingredi├źnten

Broodmix
300 gram rozijnen of krenten
Citroensap
Theelepel citroenrasp

Doen

Maak de broodmix volgens de verpakking.

Kneed totdat het deeg soepel en elastisch is.

Laat 20 minuten rijzen onder vershoudfolie op een warme plek.

Meng dan de rozijnen, het citroensap en citroenrasp door het deeg.

Laat nog eens 20 minuten rijzen.

Verwarm de over voor op 250 graden.

Maak de bollen even groot zodat ze tegelijkertijd gaar zijn.

Maak de bollen nat aan de bovenkant.

Zet dan de broodjes 15 minuten in de oven.

En smullen maar.

krentenbollenbakken_allihoppa_4



trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties