pompoenquiche_allihoppa

Herfstige pompoenquiche

Opeens had ik het helemaal te pakken. Een boswandeling op zondag, kastanjes verzamelen om van die geinige spinnenwebben van te maken en een pompoenquiche bakken. Laat de herfst maar komen. Oh wacht, die is al behoorlijk aanwezig. Nou, helemaal goed!

Hoewel de lente mijn favoriete seizoen is, heeft zo’n mooie herfstdag ook wel echt iets. Een mooie herfstdag, dus geen regen, storm of blaadjes op de rails. Nee ik heb het over appelbollen, mooi gekleurde blaadjes, kaneelthee en lekker knutselen aan tafel.

Dit alles doet mij waarschijnlijk zo romantisch aan, omdat ik er binnenkort ook echt de tijd voor heb. Of denk te hebben. Nog maar twee weken werken en dan ga ik alweer met verlof. Deze zwangerschap gaat zo snel voorbij, ongelooflijk. Ondertussen zijn we (iedereen behalve ik, uiteraard) nog wel hard aan het klussen aan de nieuwe kamer van Olivier. Zodat de nieuwe kleine baby in Oliviers huidige kamertje kan slapen. Geen stress hoor, nieuwe kleine baby slaapt eerst toch nog lekker bij ons. Benieuwd naar de plannen voor Oliviers kamertje trouwens? Daar blogde ik al eens over.

Uhm ja, dus herfst, verlof en iets meer vrije tijd. Ik sluit kortom niet uit dat hier binnenkort wat kastanjespinnenwebben voorbij komen.

En nu eerst de quiche.

pompoenquiche_allihoppa_2

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram boter
1 ei

Voor de vulling
700 gram pompoen in stukjes
1 ui
3 teentjes knoflook
4 eieren
250 gram ricotta
geraspte kaas
handje walnoten
peper en zout

Doen

Meng het meel met de boter en het ei. Kneed tot een elastisch deeg. Voeg wat water toe om het elastischer te maken. Vet de ovenschaal in en bekleed deze met het deeg. Zet 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de pompoen in stukjes. Snij de ui en knoflook fijn.

Bak de ui met knoflook even aan. Voeg dan ook de pompoen toe en bak ongeveer 15 minuten.

Haal de ovenschaal weer uit de koelkast en doe het pompoenmengsel in de vorm.

Meng dan de ricotta met de eieren en peper en zout. Schenk dit over het pompoenmengsel.

Doe er nog wat geraspte kaas en een handje walnoten overheen.

Zet 40 minuten in de oven. Check of de quiche klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als ie schoon is, is de quiche klaar. En die satéprikker had je toch al klaar liggen, omdat je de komende 40 minuten de tijd hebt om kastanjespinnenwebben te maken!

Maak er nog een frisse salade bij.

 



trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

3 Reacties op “Herfstige pompoenquiche”

  1. Eva says:

    Oeeeh ik wil deze! Ga ‘m even pinnen voor dit weekend 🙂

  2. Annelies Vermeulen says:

    Ja is lekker Eva!

  3. Manon says:

    Lijkt me heerlijk! Ik hou van herfstige gerechten en deze klinkt superlekker mmmm…