gadogado_allihoppa

Gado gado recept

Dit gado gado-recept staat al eeuwen (nou in elk geval maanden) op de lijst om eens te bloggen. Maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Dat het ‘s avonds, of ‘s middags eigenlijk zelfs al, zo vroeg donker is helpt niet. Want dan kunnen wij dit gerecht wel lekker eten, maar dan zien de foto’s er niet uit. 

Dus heb ik dit gerecht al ‘s middags gekookt. Foto’s gemaakt. En dan ‘s avonds weer opwarmen. Tja, je moet er wat voor over hebben. En dan hebben jullie ook wat 🙂

Nouja, die gado gado dus. Lucas maakte dit volgens mij voor het eerst met een vriend die erg van Aziatisch eten houdt. Oorspronkelijk zat er ook ei in dit gerecht, maar dat laten wij er tegenwoordig uit. Niet meer zo’n fan van eieren.

Dus: het recept!

gadogado_allihoppa_3

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram rijst
2 aardappelen
1 grote wortel
100 gram sperziebonen
100 gram witte kool
50 gram taugé
gebakken uitjes
cassavechips

pindakaas
50 gram mix voor gado gado-saus

Doen

Kook de rijst gaar.

Schil de aardappelen en snij ze in vieren. Afhankelijk van hoe groot de aardappel is natuurlijk, hoe groter hoe meer stukjes.

Snij de wortel in schijfjes.

Snij de puntjes van de boontjes en snij ze doormidden.

Snij de kool in kleine stukjes.

Kook de aardappelen, wortelen en boontjes gaar. Doe op het laatst de kool erbij.

Als je de groenten hebt afgegoten, doe je de taugé erbij.

Maak de pindasaus door 2 eetlepels pindakaas te mengen met de gado gado-mix. Doe er wat water bij en maak warm.

Serveer met gebakken uitjes en cassavechips.

gadogado_allihoppa_2

 



trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Gado gado recept”

  1. Lucas says:

    In geval van twijfel: meer pindasaus 🙂

  2. Miriam says:

    Wat een laffe hap! Maak eens Gado Gado op de Indonesische manier, je weet niet wat je proeft!