rozijnenbollen_allihoppa_4

De allerbeste rozijnenbollen bakken

We bakken wel eens vaker rozijnenbollen, of krentenbollen zo je wil, maar dit zijn echt de allerbeste! Lucas paste het recept aan en dat maakte ze nog zo veel beter. En het mooie is: ze zijn nog vegan ook.

Ze zijn bijvoorbeeld heerlijk om te maken voor tijdens het kerstontbijt. Lucas maakte ze vroeger altijd in de kerstvakantie met zijn moeder. En dat doet hij nu dus nog steeds, maar nu voor Olivier en mij.

rozijnenbollen_allihoppa_2

Ingrediënten

500 gram bloem
20 gram gist
250 milliliter lauwe sojamelk (als het te droog is, doe je er meer bij)
350 gram rozijnen die je eerst een  paar minuten welt in kokend water
50 gram sukade
4 gram zout

rozijnenbollen_allihoppa

Doen

  • Doe de bloem, melk, gist en zout bij elkaar en mix met deeghaken totdat het een stevig deeg is. Voeg melk toe als het deeg te droog is.
  • Dek het deeg toe met een theedoek en laat 15 minuten bij de verwarming rijzen totdat het twee keer zo veel is geworden.
  • Kneed nu dit deeg met twee handen tot een soepele bal, die van de handen loslaat.
  • Doe er daarna de krenten en de rozijnen en de sukade door.
  • Maak bollen van het deeg, bijvoorbeeld 12.
  • Leg deze op bakpapier.
  • Leg een vochtige theedoek over de bollen en laat ze nog eens 45 minuten rijzen bij de verwarming.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de bollen nat voor je ze in de oven zet.
  • Bak dan de bollen gaar op 200 graden gedurende 20 minuten.

rozijnenbollen_allihoppa_5



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties