Cranberrymuffins

Cranberry’s zijn zo zuur, daar kan de honing haast niet tegenop. Als je zin hebt in hele zoete muffins zou ik deze dus niet maken. Maar als je trek hebt in frisse cakejes, dan kan ik je deze muffins van harte aanraden.

Cranberry’s zijn natuurlijk echte kerstvruchten en zijn erg lekker als compote. Heb je er nog wat over na de kerstdagen? Maak dan deze muffins.

Ingrediënten

200 gram (spelt)meel
50 gram havermout
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
rasp van 1 sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
50 gram gesmolten boter
150 ml (soja)melk
2 losgeklopte eieren
150ml (biologische) honing
175 gram verse cranberry’s
20 gram gemalen kokos
20 gram amandelschaafsel
muffinplaat
12 papieren vormpjes

Doen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng het meel, de havermout, het bakpoeder, de kaneel, de sinaasappelrasp en de cranbbery’s in een kom. In een andere kom doe je de losgeklopte eieren, het sinaasappelsap, de melk, de gesmolten boter en de honing. Roer door elkaar.

Meng de ingrediënten uit de twee kommen door elkaar.  Vul de vormpjes met het mengsel. Strooi de amandelen en de kokos over het muffinmengsel. Zet de muffinplaat gedurende 25 minuten in de oven.



trefwoorden: , , , ,
 
 
 
 

Reacties