chocolate_bark_allihoppa_2

Chocolate bark maken

Je ziet het overal voorbijkomen: chocolate bark. Nou vind ik die naam niet heel smakelijk klinken (ik denk steeds aan barf en dat maakt het niet heel aantrekkelijk, understatement). Maar goed, ik liet me niet door mijn onsmakelijke gedachten tegenhouden en probeerde dat ook eens ‘chocolate bark maken’. 

Chocolate bark is een plaat chocola die je versierd met allerlei lekkers: noten, vruchten, nog meer snoep, wat je maar wil. Een recept kun je dit met de beste wil van de wereld niet noemen. Want wat doe je nou eigenlijk: chocola smelten, er lekkere dingen in plakken en de boel weer laten hard worden in de koelkast. Nou had ik nog wat kleurstof liggen van mijn regenboogtaart, dus daarmee heb ik wat witte chocola roze gekleurd. Zo’n leuk effect!

chocolate_bark_allihoppa

Ingrediënten

Chocola (ik gebruikte wit, melk en puur)

Lekkere dingetjes die je erin stopt, denk aan noten, vruchten, snoep

Eventueel kleurstof

Bakpapier

Doen

Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Zorg dat je een kom of een pannetje hebt dat precies op deze pan past, zonder dat het het water raakt.

Breek dan de chocola in stukken en smelt deze. Doe eventueel wat kleurstof door de gesmolten witte chocola.

Schep met een lepel de gesmolten chocola op een vel bakpapier en smeer dit uit.

Leg dan je lekkere dingetjes erin.

Leg de chocola in de koelkast om het hard te laten worden.

En als ‘ie hard is, breek je ‘m in stukken. Dat is alles!



trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Chocolate bark maken”

  1. Eva says:

    Ik had ook een beetje last van het bark-barf dingetje 😉

  2. Annelies Vermeulen says:

    @Eva: Ah gelukkig, ik ben niet de enige 🙂