bulgursalade_allihoppa_

Bulgursalade met zoete aardappel en wortel

Oh wat een heerlijk weer was het gisteren! We hebben heerlijk gewandeld, ik las een boek in de tuin, maar nog beter: we aten voor het eerst buiten! Achterin de tuin, naast bouwmateriaal en de kruiwagen, maar dat kon de pret niet drukken. Voor de gelegenheid maakte ik deze bulgursalade met wortel en zoete aardappel. 

De limoen en munt maken de salade lekker fris (en door hun geur kreeg ik zin in mojito’s, maar dat is voor een andere keer). Omdat je de wortel en zoete aardappel in de oven doet, kost dit recept je ook nog eens weinig tijd. Ideaal!

De komende week wordt het elke dag een beetje warmer, dus hopelijk kunnen we nog veel buiten eten!

bulgursalade_allihoppa_2

Ingrediënten (voor 2 personen)

150 gram bulgur
1 grote zoete aardappel
1 mandarijn
1 grote wortel
handje amandelen
2 eetlepels ricotta
1 limoen
1 takje munt
peper & zout

Doen

Snij de wortel en zoete aardappel in stukjes. Giet wat olijfolie in een ovenschaal en bak de wortel en aardappel in de oven op 200 graden in ongeveer 45 minuten gaar.

Kook de bulgur volgens het recept.

Als de wortel en zoete aardappel gaar zijn, doe je ze met de bulgur en de mandarijnpartjes in een schaal.

Roer twee eetlepels ricotta door het mengsel.

Versnipper een takje munt en doe die samen met de amandelen door de salade.

Knijp dan een limoen uit.

Breng op smaak met peper & zout.

 



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Bulgursalade met zoete aardappel en wortel”

  1. Manon says:

    Mmmm… lijkt me een heerlijk recept!

  2. Eva says:

    Deze combinatie lijkt me echt heel lekker!