bulgursalade

Bulgursalade met kikkererwten en broccoli

Voor een etentje van mijn werk werd iedereen gevraagd iets te eten of drinken mee te nemen. Ik dacht meteen aan het boek Love and Lemons, dat ik een tijdje geleden kreeg en waaruit ik nog steeds niets had gekookt. Daar moest snel verandering in komen want Love and Lemons is een prachtig boek waarin groenten op de voorgrond staan.

Oorspronkelijk wordt deze bulgursalade in Love and Lemons gemaakt met parelcouscous. Maar dat was op bij de supermarkt, dus koos ik voor bulgur. Ook een prima combinatie met de rest van de ingrediënten. Dus of je nu voor parelcouscous of bulgur kiest, je zit altijd goed.

Het etentje was trouwens erg gezellig en wat ook leuk was: er was heel veel vegetarisch eten. Heel fijn collega’s! Een collega maakte superlekkere tofuballetjes, waarvan ik natuurlijk direct het recept heb opgevraagd. Ik ga ze binnenkort maken en als het ook bij mij een succes is, dan zal ik het recept hier uiteraard delen.

Maar nu eerst het recept van de bulgursalade met kikkererwten en broccoli.

Ingrediënten

Voor 4 tot 5 personen

250 gram broccoliroosjes
225 gram gekookte kikkererwten
olijfolie
150 gram bulgur (of parelcouscous)
1 el kappertjes
3 el walnoten
zout en peper

Pesto

15 g basilicum
4 el walnoten
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
2 el versgeperst citroensap
zout en peper

Doen

Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Doe de broccoli en kikkererwten elk in een ovenschaal met wat olijfolie. En doe er wat peper en zout over. Rooster 20 minuten in de oven.
Kook  de bulgur (of parelcouscous).
Maak de pesto: Hak alles fijn en doe in een kom. Doe er dan de olijfolie, citroensap  en zout en peper doorheen.
Meng alles door elkaar en doe er naar smaak nog wat peper en zout, olijfolie of citroensap bij.

bulgursalade_2

Dit artikel bevat een affiliate link. Ik krijg dan een klein percentage als jij het boek via die link koopt.



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties