winterbami_recept_allihoppa

Bami met winterse groenten

Bami met knolselderij, winterwortel en champignons lijkt misschien niet heel lekker. Maar is dat dus wel!

In dit recept gebruik je lekker veel winterse groenten van het seizoen die nu ook nog eens niet zo duur zijn. Een heerlijke warme maaltijd op een frisse dag. Dit is trouwens een recept dat Lucas voor het eerst in ons huis maakte. Een van zijn vrienden zei: ‘Uhm weet je zeker dat dit lekker is? Nouja, ik vertrouw je maar.’ En hij vond het lekker. Dus vertrouw ons maar ­čÖé

Ingredi├źnten (voor 3 tot 4 personen)

200 gram mie
300 gram tofu
125 gram champignons
1/4 knolselderij
1 winterwortel
stukje gember
2 teentjes knoflook
125 gram taug├ę
flinke hand gemengde ongezouten noten
limoen
sojasaus
ketjap
evt. een rood pepertje als je van pittig houdt.

Doen

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet ‘m af.

Laat de tofu uitlekken en dep droog tussen keukenpapier. Snij in dobbelstenen.

Bak de tofu in olijfolie krokant. Doe de tofu in een schaaltje en schenk er een flinke scheut ketjap bij. Even goed roeren.

Snij dan de champignons, knolselderij, wortel, gember en knoflook in kleine stukjes en bak ze in olijfolie.

Rooster intussen de noten even in een pan tot ze een beetje bruin worden.

Spoel de taug├ę af en voeg deze toe aan het groentenmengsel als dat gaar is en het vuur uit is.

Voeg ook de tofu toe.

Giet dan een flinke scheut sojasaus over het mengsel (naar smaak) en knijp een limoen uit over het mengsel.

Voeg dan ook de noten toe en roer even goed.

Eet smakelijk!

winterbami_recept_allihoppa_2

 



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties