appelbollen_allihoppa_4

Appelbollen bakken

‘Hoe maak je die dan, appelbollen’, vroeg ik. Lucas kon het haast niet geloven. ‘Heb jij nog nooit appelbollen gemaakt?’. Uh, nee, niet zover ik me kan herinneren. En dat kan Lucas natuurlijk niet over zijn kant laten gaan. Dus stonden we afgelopen zaterdag met appels, bladerdeeg en suiker en kaneel in de keuken. Want ja, dat is dus het enige dat je nodig hebt voor appelbollen. Zo simpel en zo lekker. Inderdaad vreemd dat ik nooit eerder appelbollen had gemaakt.

appelbollen_allihoppa_5

Ze zijn ook nog eens supersnel klaar die appelbollen, dus ook een fijn bakproject als je wat minder tijd hebt. Omdat je baby heel veel aandacht nodig heeft bijvoorbeeld. Of het bezoek onverwachts op de stoep staat. Of… nouja, je snapt het wel: snel klaar die dingen.

Okee, aan de slag!

Ingredi├źnten

Voor 5 appelbollen

5 appels
5 bladerdeegflapjes
suiker
kaneel

Doen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor.

Maak een mengsel van suiker en kaneel.

Leg de appel op een ontdooid stukje bladerdeeg.

Doe het suikerkaneelmengsel in het gat van de appel.

Vouw het bladerdeeg dicht.

Maak het bladerdeeg een beetje nat met een kwastje.

Strooi ook nog suiker en kaneel over de buitenkant.

Doe de appelkaneelbollen ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

appelbollen_allihoppa_6



trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

1 Reactie op “Appelbollen bakken”

  1. De week rond {allihoppa} 2015-45/46 | Allihoppa says:

    […] Zo bakten we appelbollen. […]