aardappel sperzieboon salade

Aardappel-sperzieboonsalade recept

Nu het warmer wordt, is het weer tijd voor salades. Pastasalades, rijstsalades, quinoasalades én aardappelsalades. Deze salade maak ik al jaren. Ik varieer met de ingrediënten en laat het een beetje afhangen van wat ik in huis heb.

De hoeveelheden gok ik altijd, maar voor jullie heb ik precies gewogen wat ik allemaal in de salade heb gedaan. Maar voel je dus vrij om ingrediënten toe te voegen (feta, olijven, ui) of weg te laten.

Ingrediënten

150 gram sperziebonen
200 gram krielaardappeltjes
1paprika
150 gram cherrytomaten
3 artisjokharten
3 zongedroogde tomaten
40 gram cashewnoten
peper & zout

Doen

Maak de sperziebonen schoon en snij ze in stukjes. Kook de sperziebonen gaar.

Bak intussen de krielaardappeltjes.

Snij de paprika, zongedroogde tomaten en artisjokharten in stukjes en de cherrytomaatjes in vieren.

Giet de sperziebonen af. Mix alles door elkaar. Voeg de cashewnoten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de salade lauwwarm.



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

1 Reactie op “Aardappel-sperzieboonsalade recept”

  1. De week rond {allihoppa} 2015-16 | Allihoppa says:

    […] zulk lekker weer dat wij buiten in de tuin konden eten. Ik maakte aardappel-sperzieboonsalade, een lekker zomers recept dat ik ook eens geblogd heb. Dat is wel het voordeel van onze tuin: bijna altijd is er wel ergens […]